HTML

Paleo konyha

A paleolit diétához nem könnyű finom recepteket találni. Segítek Neked, s itt sok finom receptet találsz csoportokba gyűjtve. Főzzünk együtt!!

Csatlakozz Hozzánk a Facebook-on is!

Hírlevélre feliratkozás

Friss topikok

  • Mária Bárányné: Sziasztok. Minden fajta hús engedett ebben a fajta Ősember diétában? (2012.12.19. 20:01) Paradicsomos káposzta
  • SuzyDínó: Kedves "monikam"! Te megsütötted ezt a kenyeret??? Mert eszerint a recept szerint egy híg málé le... (2012.06.21. 14:39) Magos kenyér
  • szpsz: Most pont ezt fogjuk enni. Nyamm! :) (2012.05.19. 12:47) Az igazi sós csirke
  • ..................................................: www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-nyersanyagok.htm itt találtok pontos információkat (2012.03.28. 16:46) Tilalmak? Van megoldás!
  • !Borsika: A kókuszlisztből mennyi kell bele? Csak úgy sacc per kábé :) (2012.03.22. 11:36) Paleo sajtos pogi

Linkblog

stat

2010.05.31. 23:33 monikam

Almás-meggyes-mákos szelet

Címkék: süti receptek diéta recept mákos sütemény desszert meggyes almás déta paleo paleolit

Tegnap sokat gondolkoztam mit is kellene sütnöm, mert nagyon kívántam a édességet. Szétnéztem a spájzban, hogy mit is találok. Volt kint alma, meggy, narancs. Ebből indultam ki. Agyaltam mit is lehetne ebből kihozni, mikor kezembe került az alábbi recept. Hát a mákban nem voltam biztos, hogy lesz, de szerencsére találtam azt is. Így almás-meggyes-mákos szelet lett a desszert.

Íme recept:

- 40 dkg mák darálva

- 1 narancs héja

- 4 nagyobb alma

- 3 tojássárgája

- 6 tojás fehérje habbá verve

- 2 evőkanál olívaolaj

- 5 evőkanál méz

- 1 üveg meggybefőtt vagy 35-40 dkg meggy

- csipet só

Először az almát reszeld le, keverd össze a mákkal! A tojássárgáját az olívaolajjal, mézzel verd kemény habbá, ezután add hozzá a narancshéjat és a sót! Miután ezt elkeverted, óvatosan adagold hozzá a kemény habbá vert fehérjét, s lágy mozdulatokkal keverd össze, végül add hozzá a leszűrt meggyet! 

Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 35 percig süsd 180 fokon! Mielőtt kiveszed végezz tűpróbát! (Ha ragad még süsd pár percig!)

Gyorsan kész, s finom!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolit.blog.hu/api/trackback/id/tr212046559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása