Sokat gondolkodtam tegnap, hogy mit is kellene főznöm, s nem volt ötletem. Kimentem a spájzba, szétnéztem, s megláttam, hogy még van sok-sok paradicsomlevem. Rögtön meg is kívántam a paradicsomos káposztát. Már csak a káposzta hiányzott hozzá ;)
Így elsétáltunk a zöldségeshez, s vettünk egy szép fej káposztát, s el is készült ebédre a fincsi paradicsomos káposzta.
Íme a hozzávalók:
- 1 közepes fej káposzta (kb. 1 kg)
- fél liter paradicsomlé
- csipet só
- ízlés szerint nyírfacukor
Elkészítés:
A káposztát tisztítsd meg, szedd le a felesleges levelet, vágd nagyon-nagyon vékony csíkokra, esetleg gyaluld le (én gyalulni szoktam)! Arra figyelj, hogy a torzsáját ne vágd bele! Ezután annyi enyhén sós vízben tedd fel főni, ami éppen, hogy csak ellepi a káposztát. Miután megpuhult, önstd rá a paradicsomlét, s ha szükséges, akkor sózd, cukrozd ízlés szerint!
Mielőtt végzel, vegyél ki a káposztából egy keveset, turmixold össsze, s a pépet öntsd vissza a főzelékbe! Ezzel tudod helyettesíteni a lisztet a sűrítésnél.
Nagyon finom lett. Nem bántam meg a sétát a zöldségesig. :)
Jó étvágyat!
Ha szeretnél friss információkhoz, receptekhez jutni, iratkozz fel hírlevelemre!
Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg másokkal is!