A paleolit táplálkozásban az a szép, hogy nem kell mellőznöd a jó kis nyári grillpartykat!
Ehetsz jókat ezeken a bulikon is, csak a burgonyát és a kenyeret kell kihagynod!
De mennyivel jobban esik ebben a nagy hőségben egy jó nagy tál saláta, nem?
A hétvégén a húst süsd a szabadban!
Íme néhány ötlet a grillezéshez!
- A húst, ha teheted előtte való nap pácold be, hogy átvegye a fűszerek ízét!
- Készíts saját pácot, amihez csak egy kis olívaolaj, mustár, bors, fokhagyma, őrölt kömény, citromlé, és chili.
- A sót csak közvetlen a sütés előtt szórd rá, nehogy keménnyé váljon a hús!
- A hús széleit picit vagdosd be, hogy ne púposodjon fel, ne ránduljonn össze!
- Ha szeletelt húst sütsz, akkor előtte kicsit kloffold ki, s tedd alufóliába, hogy a sütés során ne veszítse el a levét, ne száradjon ki. Mikor már majdnem kész, akkor vedd le a fóliát, s kicsit pirítsd meg!
- A marhahús kivételével a húsok 20-30 perc alatt megsülnek.
- Grillezhetsz szinte bármilyen zöldséget, gyümölcsöt. Nagyon finom az ananász, a szilva, a brokkoli.
- Figyelj, hogy ne lángoljon a tűz, csak parázson süss, különben megég a hús.
- Nagyobb darab husikat tekerd be szalonnával!
Kellmes hétvégét és jó grillezést kívánok!
Ha szeretnél friss információkhoz, receptekhez jutni, iratkozz fel hírlevelemre!
Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg másokkal is!