HTML

Paleo konyha

A paleolit diétához nem könnyű finom recepteket találni. Segítek Neked, s itt sok finom receptet találsz csoportokba gyűjtve. Főzzünk együtt!!

Csatlakozz Hozzánk a Facebook-on is!

Hírlevélre feliratkozás

Friss topikok

  • Mária Bárányné: Sziasztok. Minden fajta hús engedett ebben a fajta Ősember diétában? (2012.12.19. 20:01) Paradicsomos káposzta
  • SuzyDínó: Kedves "monikam"! Te megsütötted ezt a kenyeret??? Mert eszerint a recept szerint egy híg málé le... (2012.06.21. 14:39) Magos kenyér
  • szpsz: Most pont ezt fogjuk enni. Nyamm! :) (2012.05.19. 12:47) Az igazi sós csirke
  • ..................................................: www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-nyersanyagok.htm itt találtok pontos információkat (2012.03.28. 16:46) Tilalmak? Van megoldás!
  • !Borsika: A kókuszlisztből mennyi kell bele? Csak úgy sacc per kábé :) (2012.03.22. 11:36) Paleo sajtos pogi

Linkblog

stat

2010.07.28. 00:41 monikam

Magos kenyér

Címkék: reggeli receptek diéta kenyér recept paleo paleolit

Gondolkodtál már azon, hogy milyen kenyeret kellene enni reggelire? Most egy sokmagos kenyér receptjét szeretném megosztani Veled.

Itt most azokkal a magokkal írom le a receptet, amivel én csináltam, de az ízesítés ezen részét a fantáziádra bízom. A magok változtatásával szinte minden nap más ízű kenyeret tudsz enni.

Az én verziómhoz íme a bevásárlólista:

- 6 tojás

- másfél kávéskanál só

- kb. 1 deci viz (attól függ, hogy mennyi magot adsz hozzá) 

- 3 evőkanál olaj, ami lehet lenolaj vagy olívaolaj ( én olívaolajat használtam)

- 1,5 sütőpor

- 4,5 evőkanál zabpehelyliszt

- 3 evőkanál zabkorpa

- 3 evőkanál napraforgómag

- rakhatsz még bele lenmagot, tökmagot vagy bármilyen más magot.

Elkészítés:

Összedolgoztam a hozzávalókat a tojást, a sót, olajat, a sütőport, majd belekevertem a magokat. Végül annyi vizet raktam bele, hogy sűrű, de önthető legyen a tészta.

Tetejét szezámmaggal szórtam meg, majd előmelegített sütőben, közepes lángon 35 percig sütöttem.

Jó étvágyat!

Ha szeretnéd kinyomtatni a receptet, kérlek kattints ide!

Van jó reggeli recepted? Oszd meg velünk is!

Ha szeretnél friss információkhoz, receptekhez jutni, iratkozz fel hírlevelemre!

Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolit.blog.hu/api/trackback/id/tr972181288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuzyDínó 2012.06.21. 14:39:10

Kedves "monikam"!

Te megsütötted ezt a kenyeret???
Mert eszerint a recept szerint egy híg málé lett belőle. Helyesebben a barátnőmnek, aki pontosan követte ezt az írást. Az enyém jobb lett mert lévén, hogy pék a szakmám, már az elején éreztem, hogy nem stimmel ezzel valami. 6 tojás? meg még víz is + az olaj, ezzel szemben csak nagyon kevés zabpehelyliszt és zabkorpa??? Szóval én rögtön duplát tettem bele ezekből, mivel a 6 tojást már felütöttem akkor. Így egészen jó lett az első. De a második, középen sületlen maradt, mert és ez is a hígság következménye, sajna nem rögtön vágtam fel csak másnap így a nyers tojás a langyos kenyérben jól meg büdösödött. Nem is igazán értem minek ebbe tojás? Jó legfeljebb 1-2, hogy jobban összeálljon, meg hogy a sütőpor tudjon mit lazítani.
Nagyon sajnálom, hogy mindezeket le kellett írnom, de gondolok azokra, akik nem nagy konyhatehetségek és követik a receptet, mint egy szentírást s a végén csalódnak. A hét végén, ha lesz több időm kikísérletezem valamit, remélem sokaknak segíthetek vele.
Még egyszer bocs!!!!
Azért kösz az alap ötletet! SuzyDínó
süti beállítások módosítása