Gondolkodtál már azon, hogy milyen kenyeret kellene enni reggelire? Most egy sokmagos kenyér receptjét szeretném megosztani Veled.
Itt most azokkal a magokkal írom le a receptet, amivel én csináltam, de az ízesítés ezen részét a fantáziádra bízom. A magok változtatásával szinte minden nap más ízű kenyeret tudsz enni.
Az én verziómhoz íme a bevásárlólista:
- 6 tojás
- másfél kávéskanál só
- kb. 1 deci viz (attól függ, hogy mennyi magot adsz hozzá)
- 3 evőkanál olaj, ami lehet lenolaj vagy olívaolaj ( én olívaolajat használtam)
- 1,5 sütőpor
- 4,5 evőkanál zabpehelyliszt
- 3 evőkanál zabkorpa
- 3 evőkanál napraforgómag
- rakhatsz még bele lenmagot, tökmagot vagy bármilyen más magot.
Elkészítés:
Összedolgoztam a hozzávalókat a tojást, a sót, olajat, a sütőport, majd belekevertem a magokat. Végül annyi vizet raktam bele, hogy sűrű, de önthető legyen a tészta.
Tetejét szezámmaggal szórtam meg, majd előmelegített sütőben, közepes lángon 35 percig sütöttem.
Jó étvágyat!
Ha szeretnéd kinyomtatni a receptet, kérlek kattints ide!
Van jó reggeli recepted? Oszd meg velünk is!
Ha szeretnél friss információkhoz, receptekhez jutni, iratkozz fel hírlevelemre!
Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg másokkal is!