Sokakban felmerül a kérdés, hogy ha nem szabad tejterméket, hüvelyes zöldséget, s sok szénhidrátot (burgonyát, tésztát, kenyeret) enni, akkor mi is marad?
Összegyűjtöttem Neked több forrásból, hogy mit mivel lehet helyettesíteni:
1. tej: zabtejszín, szójatej, kókusztej (ezekkel ízesítheted a kávédat is nyugodtan)
2. cukor: nyírfacukor, méz,
3. tejföl: zabtejszín
4. liszt kenyérhez: zabkorpa, zabliszt, rizsliszt
5. liszt süteményhez: darált dió, kókuszreszelék, mák, mandula
6. margarin: kókuszzsír
7. Kemény sajtokat eheted: ilyen a Pannónia és a Parmezán
8. étolaj: kókuszzsír
Lényegében ezekkel már szinte "bármit" el tudsz készíteni.
Jövök még további tippekkel is a helyettesítés témakörben. Például kitérek arra is, hogy miként sűrítsd az ételt, s hogy milyen arányban használd a nyírfacukrot. Érdemels lesz vissztérned!
Ha szeretnéd kinyomtatni a tippeket, akkor kattins ide!
Arra, hogy milyen jól mellőzhető a süteményben a liszt, arra példa a mákos sütemény receptje. Lágy és nagyon finom. A férjem mai napig emlegeti, pedig igazán édesszájú férfi.
Várom a Te bevállt helyettesítő ötleted!
Ha szeretnél friss információkhoz, receptekhez jutni, iratkozz fel hírlevelemre!
Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg másokkal is!