Gondolom számodra is furcsán hangzik, hogy paleolit és a brassói összefér.
Bevallom őszintén én is sokat rágódtam rajta, hogy milyen is lesz egy brassói burgonya nélkül.
Most sem állítom, hogy fantasztikus volt, mert nekem hiányzott mellőle a megszokott krumpli, de nem volt olyan rossz, mint amire számítottam.
Engem a kovászos ubi kárpótolt, mert azt imádom.
Lássuk, miként készül a brassói!
Bevásárlólista:
- 0,5 kg comb
- 2 szelet szalonna
- ízlés szerint só, bors
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma
- kevés zabkorpa
- repceolaj
Elkészítés menete:
Vágd apró kockára a szalonnát, lassú tűzön süsd zsírjára. Ezután a kockára vágott húst keverd bele, sózd és borsozd meg, s öntsd fel kb. fél dl vízzel! Párold puhára, majd adj hozzá apróra vágott fokhagymát! Addig süsd, amíg el nem párolog róla a lé!
A két fej hagymát karikázd fel, s forgasd bele a karikákat zabkorpába! Forrósíts fel repceoljat, s abba süsd meg a hagymakarikákat!
Arra figyelj, hogy a hagymát papírtörlőre szedd, hogy az felszívja az olajat!
Tálalás:
Szedd ki a húst egy tányérra, s a hús tetejére halmozd a hagymakarikákat!
Nyáron kovászosuborkával, míg télen csemegeubival, céklával és paprikával is nagyon ízletes ebédet kapunk!
Jó étvágyat!
Van bevállt saláta recepted? Várom a kommentek között!
Ha szeretnél friss információkhoz, receptekhez jutni, iratkozz fel hírlevelemre!
Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg másokkal is!