Ma nézelődtem a hűtőben, a spájban hogy mit is kellene főzni.
Mit találtam?
Paprikát, paradicsomot, zellert, cukkinit, tojást.
Szerinted mi lett belőle?
Nem, nem! Nem lecsó, mivel az már volt a múlt hét végén.
Töltött cukkinit készítettem.
Íme a hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 20 dkg paradicsom
- 1 csomó újhagyma, vagy 1 nagyobb fej hagyma
- 1 csomó zellerzöld
- 3 tojás
- lestány
- kókuszzsír
- só, bors
- 20 dkg paprika
- 1-2 cikk fokhagyma
Elkészítés:
A padlizsánokat ne pucold meg, csak mosd meg, vágd félbe, távolítsd el a magházat, s ízlés szerint sózd meg! Ezután a paprikát és a paradicsomokat kockázd fel (ha úgy jobban szereted, akkor távolítsd el a héját)!
Kevés kókuszzsírban piríts meg a karaikára vágott hagymát, add hozzó a paprikát és a paradicsomot, majd sóval, borssal fűszerezd ízlés szerint, párold néhány percig! Ezután add hozzá az apróra vágott zellerzöldet, a zúzott fokhagymát és a lestányt, s forrald össze!
Forrás után húzd le a tűzről, adj hozzá egy nyers tojást, s 2 keményre főtt, kockára vágott toját, s keverd össze!
Már csak annyi maradt hátra, hogy megtöltsd a cukkiniket, s 170 fokos sütőben 20-25 percig süsd!
Jó étvágyat!
Van kedvenc cukkinis recepted?
Ne tartsd Magadban, oszd meg velünk!
Ha szeretnél friss információkhoz, receptekhez jutni, iratkozz fel hírlevelemre!
Kövesd a PaleolitKlub-ot a Facebook-on is!
Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg másokkal is!