Sokan írtátok, hogy segítsek abban, hogy mit is lehet enni köretként, ha a lisztes dolgokat és a burgonyát nem ajánlott enni.
Ma a céklapüré receptjét fogom megosztani Veled, ami tökéletesen passzol sülthúsok mellé. Bevallom én nem csak melegen, hanem hidegen is nagyon szeretem.
Bevásárlólista:
- 2 nagy cékla
- 1 vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1-2 teáskanál reszelt torma
- 1 dl zabtejszín
- 1-2 teáskanál almaecet
Elkészítés menete:
Hámozás nélkül bő vízben tedd fel főni a céklát! Miközben fő a cékla, vágd apróra a fokhagymát és a hagymát, s olívaolajban dinszteld üvegesre!
Miután puhára főtt a cékla, vágd apró kockára, s borítsd a hagymához, locsold meg almacettel! Addig süsd őket együtt, míg a cékla kissé ragadós nem lesz, s az ecet fel nem szívódik teljessen.
Ezután vedd le a gázról, s a zabtejszínt, tormát hozzáadva botmixerrel pürésítsd. (Ha nincs botmixered, akkor krumplinyomóval törd össze, s azután robotgéppel pürésítsd!)
Sült hús mellé, még forrón tálald!
Jó étvágyat!
Ha szeretnél friss információkhoz, receptekhez jutni, iratkozz fel hírlevelemre!
Kövesd a PaleolitKlub-ot a Facebook-on is!
Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg másokkal is!