HTML

Paleo konyha

A paleolit diétához nem könnyű finom recepteket találni. Segítek Neked, s itt sok finom receptet találsz csoportokba gyűjtve. Főzzünk együtt!!

Csatlakozz Hozzánk a Facebook-on is!

Hírlevélre feliratkozás

Friss topikok

  • Mária Bárányné: Sziasztok. Minden fajta hús engedett ebben a fajta Ősember diétában? (2012.12.19. 20:01) Paradicsomos káposzta
  • SuzyDínó: Kedves "monikam"! Te megsütötted ezt a kenyeret??? Mert eszerint a recept szerint egy híg málé le... (2012.06.21. 14:39) Magos kenyér
  • szpsz: Most pont ezt fogjuk enni. Nyamm! :) (2012.05.19. 12:47) Az igazi sós csirke
  • ..................................................: www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-nyersanyagok.htm itt találtok pontos információkat (2012.03.28. 16:46) Tilalmak? Van megoldás!
  • !Borsika: A kókuszlisztből mennyi kell bele? Csak úgy sacc per kábé :) (2012.03.22. 11:36) Paleo sajtos pogi

Linkblog

stat

2010.07.24. 00:13 monikam

Grillezz a szabadban!

Címkék: receptek diéta sütés grillezés grillparty paleo paleolit grillen

A paleolit táplálkozásban az a szép, hogy nem kell mellőznöd a jó kis nyári grillpartykat!

Ehetsz jókat ezeken a bulikon is, csak a burgonyát és a kenyeret kell kihagynod!

De mennyivel jobban esik ebben a nagy hőségben egy jó nagy tál saláta, nem?

A hétvégén a húst süsd a szabadban!

Íme néhány ötlet a grillezéshez!

- A húst, ha teheted előtte való nap pácold be, hogy átvegye a fűszerek ízét!

- Készíts saját pácot, amihez csak egy kis olívaolaj, mustár, bors, fokhagyma, őrölt kömény, citromlé, és chili.

- A sót csak közvetlen a sütés előtt szórd rá, nehogy keménnyé váljon a hús!

- A hús széleit picit vagdosd be, hogy ne púposodjon fel, ne ránduljonn össze!

- Ha szeletelt húst sütsz, akkor előtte kicsit kloffold ki, s tedd alufóliába, hogy a sütés során ne veszítse el a levét, ne száradjon ki. Mikor már majdnem kész, akkor vedd le a fóliát, s kicsit pirítsd meg!

- A marhahús kivételével a húsok 20-30 perc alatt megsülnek.

- Grillezhetsz szinte bármilyen zöldséget, gyümölcsöt. Nagyon finom az ananász, a szilva, a brokkoli.

- Figyelj, hogy ne lángoljon a tűz, csak parázson süss, különben megég a hús.

- Nagyobb darab husikat tekerd be szalonnával!

 

Kellmes hétvégét és jó grillezést kívánok!

Ha szeretnél friss információkhoz, receptekhez jutni, iratkozz fel hírlevelemre!

Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Share/Bookmark

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolit.blog.hu/api/trackback/id/tr712172146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.