HTML

Paleo konyha

A paleolit diétához nem könnyű finom recepteket találni. Segítek Neked, s itt sok finom receptet találsz csoportokba gyűjtve. Főzzünk együtt!!

Csatlakozz Hozzánk a Facebook-on is!

Hírlevélre feliratkozás

Friss topikok

  • Mária Bárányné: Sziasztok. Minden fajta hús engedett ebben a fajta Ősember diétában? (2012.12.19. 20:01) Paradicsomos káposzta
  • SuzyDínó: Kedves "monikam"! Te megsütötted ezt a kenyeret??? Mert eszerint a recept szerint egy híg málé le... (2012.06.21. 14:39) Magos kenyér
  • szpsz: Most pont ezt fogjuk enni. Nyamm! :) (2012.05.19. 12:47) Az igazi sós csirke
  • ..................................................: www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-nyersanyagok.htm itt találtok pontos információkat (2012.03.28. 16:46) Tilalmak? Van megoldás!
  • !Borsika: A kókuszlisztből mennyi kell bele? Csak úgy sacc per kábé :) (2012.03.22. 11:36) Paleo sajtos pogi

Linkblog

stat

2010.08.12. 00:30 monikam

Brassói aprópecsenye paleo módra

Címkék: receptek diéta recept aprópecsenye brassói paleo paleolit

Gondolom számodra is furcsán hangzik, hogy paleolit és a brassói összefér.

Bevallom őszintén én is sokat rágódtam rajta, hogy milyen is lesz egy brassói burgonya nélkül.

Most sem állítom, hogy fantasztikus volt, mert nekem hiányzott mellőle a megszokott krumpli, de nem volt olyan rossz, mint amire számítottam.

Engem a kovászos ubi kárpótolt, mert azt imádom.

Lássuk, miként készül a brassói!

Bevásárlólista:

- 0,5 kg comb

- 2 szelet szalonna

- ízlés szerint só, bors

- 4-5 gerezd fokhagyma

- 2 fej hagyma

- kevés zabkorpa

- repceolaj

 

Elkészítés menete:

Vágd apró kockára a szalonnát, lassú tűzön süsd zsírjára. Ezután a kockára vágott húst keverd bele, sózd és borsozd meg, s öntsd fel kb. fél dl vízzel! Párold puhára, majd adj hozzá apróra vágott fokhagymát! Addig süsd, amíg el nem párolog róla a lé!

A két fej hagymát karikázd fel, s forgasd bele a karikákat zabkorpába! Forrósíts fel repceoljat, s abba süsd meg a hagymakarikákat!

Arra figyelj, hogy a hagymát papírtörlőre szedd, hogy az felszívja az olajat!

Tálalás:

Szedd ki a húst egy tányérra, s a hús tetejére halmozd a hagymakarikákat!

Nyáron kovászosuborkával, míg télen csemegeubival, céklával és paprikával is nagyon ízletes ebédet kapunk!

Jó étvágyat!

 

Van bevállt saláta recepted? Várom a kommentek között!

Ha szeretnél friss információkhoz, receptekhez jutni, iratkozz fel hírlevelemre!

Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolit.blog.hu/api/trackback/id/tr202215995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maarq 2011.10.13. 15:33:24

Én feldobtam krumpli helyett egy kis relish-sel:

5 db savanyú uborka
1 zöld kaliforniai paprika
1 szál szárzeller
2 répa
1 tk só
2 dl víz
1 dl ecet
1 tk kapor
1 tk petrezselyem
1 ek xilit

A zöldségeket apró kockára kell vágni, felönteni a vízzel, ecettel, majd a fűszerekkel.

10 percig lassú tűzön lefedve főzni, majd fedő nélkül elpárologtatni a levét, amikor hallatszik hogy kezd sercegve pirulni, akkor kész. :)

cocobaja 2011.11.27. 15:29:52

Mivel nemrég kezdtem bele a paloba, fejtörést okoz mit mivel helyettesítsek.
Például a friss saláta öntete.
A megoldás, 2 ek kókusztej kávéskanálhegynyi erős mustárral elkeverve pikáns volt.