HTML

Paleo konyha

A paleolit diétához nem könnyű finom recepteket találni. Segítek Neked, s itt sok finom receptet találsz csoportokba gyűjtve. Főzzünk együtt!!

Csatlakozz Hozzánk a Facebook-on is!

Hírlevélre feliratkozás

Friss topikok

  • Mária Bárányné: Sziasztok. Minden fajta hús engedett ebben a fajta Ősember diétában? (2012.12.19. 20:01) Paradicsomos káposzta
  • SuzyDínó: Kedves "monikam"! Te megsütötted ezt a kenyeret??? Mert eszerint a recept szerint egy híg málé le... (2012.06.21. 14:39) Magos kenyér
  • szpsz: Most pont ezt fogjuk enni. Nyamm! :) (2012.05.19. 12:47) Az igazi sós csirke
  • ..................................................: www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-nyersanyagok.htm itt találtok pontos információkat (2012.03.28. 16:46) Tilalmak? Van megoldás!
  • !Borsika: A kókuszlisztből mennyi kell bele? Csak úgy sacc per kábé :) (2012.03.22. 11:36) Paleo sajtos pogi

Linkblog

stat

2010.08.18. 00:16 monikam

Ananászos pulyka

Címkék: receptek diéta pulyka paleo paleolit ananászos

Vasárnap a zöldségesnél járva gyönyörű ananászokat fedeztem fel a polcon.

Bevallom töredelmesen, hogy nem tudtam ellenállni a csábításnak....

Már akkor tudtam, hogy nagyon finom lesz, de az ízért meg kell küzdeni. A küzdelem nálam az ananászpucolás.

Tényleg, arra van valami ötleted, hogy miként lehet szépen és lehetőleg gyorsan ananászt hámozni?

Ha, igen, kérlek írd meg a kommenteknél!

Na, de mi is készült az ananászból?

Hát a felét megettem, a másik feléből pedig ananászos pulykamell lett.

Íme a hozzávalók:

- 2 pulykamell

- egy ananász

- só

- bors

- olívaolaj

Hogyan készül?

Vágd kb. 1*1 cm-es kockákra a pulykamellet, tedd fel olívaolajon párolni. Sózd, borsozd ízlés szerint! Mikor kifehéredett a hús önts, önts rá egy kevés vizet, s lefedve, alacsony tűzön párold kb. 10 percig. Ezután add hozzá a kockára vágott ananászt, s párold össze!

Végén vedd le a fedőt, s hagyd hogy a lé szinte teljesen elpárologjon!

Köret nélkül, egytálételként is fogyasztható. (Én jó sok ananásszal készítettem, így nem is hiányzott a köret)

Jó étvágyat!

 

Ha szeretnél friss információkhoz, receptekhez jutni, iratkozz fel hírlevelemre!

Kövesd a PaleolitKlub-ot a Facebook-on is!

Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolit.blog.hu/api/trackback/id/tr482229402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efery 2010.08.22. 23:59:38

Én először felszeletem vastag ujjnyi szeletekre, majd a szeleteket hámozom.

monikam 2010.09.03. 23:10:38

Köszi, megpróbálom én is úgy. Hátha könnyebben fog menni ;)

bigacsiga2 2010.09.26. 20:41:37

Nézd meg ezt,
www.youtube.com/watch?v=aXDHrJqfzTc

Én zöldséghámozóval szoktam