Ma délben egy fincsi pulykamellel leptem meg a családot.
És nem elég, hogy finom, még gyorsan meg is van.
Hogy miként készült?
Íme a hozzávalókról a lista:
- kb. 50 dkg pulykamell
- 4 paradicsom
- 2 paprika
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb hagyma
- egy csokor petrezselyem
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Vágd vékony szeletekre a mellet, sózd és borsozd ízlés szerint, s hagyd pár órát állni! (Én az előző este fűszereztem, s éjszakára a hűtőbe tettem, így jobban átérik.)
Vágd karikákra a paradicsomot, kockázd fel a paprikát, s szeleteld fel a hagymát, végül vágd apróra a petrezselymet!
Egy jénai vagy teflonos tepsi aljára fektesd a pulykaszeleteket, rakd rá a hagyma és paradicsomkarikákat, szórd meg a paprikakockákkal és petrezselyemmel! Mielőtt betennéd a sütőbe, locsold meg egy kevés olívaolajjal!
Fedd le alufóliával, s tedd be az előmelegített sütőbe, s kb. 1 órán át süsd 180 fokon!
Salátával vagy karfiolpürével tálald!
Jó étvágyat!
Ha szeretnéd kinyomtatni a receptet, akkor ide kattintva megteheted.
Ha szeretnél friss információkhoz, receptekhez jutni, iratkozz fel hírlevelemre!
Kövesd a PaleolitKlub-ot a Facebook-on is!
Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg másokkal is!