Pár héttel ezelőtt találtam rá az új diétára, amit nevezhetünk akár divatdiétának is, de nekem elnyerte a tetszésemet.
Kipróbáltam már néhány receptet, ezeket megosztom veletek.
Az alábbi karfiolleves volt az első próbálkozásom. Nagyon finom lett, bátran ajánlom mindenkinek.
Hozzávalók:
1 fej karfiol (kb. 60-70 dkg)
2 db sárgarépa karikára vágva (kb.30 dkg)
1 csomag újhagyma vagy egy kisebb fej hagyma
fűszerek: só, rozmaring, kakkukfű, tárkony, petrezselyem
1 dl zabtejszín
40-50 dkg kolbász
A karfiolt megtiszítottam, rózsáira szedtem, s megmostam. A répát, hagymát meghámoztam, a répát karikákra vágtam, a petrezselymet felaprítottam. Körülbelül 1,5 liter vízzel a karfiolt, az összedarabolt hagymát és a sárgarépát főzni kezdem. A forrásnál kis lángra vettem és még 20 percig főztem a levest, miközben a kolbászt apró karikákra vágtam (aki szereti az nagyobb darabokra is vághatja a kolbászokat)
A leveshez a hozzáadtam a kolbászkarikákat, s kb. 5 percig főzöm. Aki nagyobbra vágja, az kb. 15 perc után rakja a levesbe.
Kb. 4-5dl levest turmixba szedtem át, amibe a torzsákat is kiszedem, s ezt a zabtejszínnel összeturmixoltam, ezután ezzel habartam be a levest, s az első forrás után már kész is lett az ínycsiklandozó leves.
Én már nem sóztam, mivel a kolbász miatt elnyerte a kellemes ízét. Előre sose sózz, csak a kolbász beletétele után.
Jó étvágyat!