HTML

Paleo konyha

A paleolit diétához nem könnyű finom recepteket találni. Segítek Neked, s itt sok finom receptet találsz csoportokba gyűjtve. Főzzünk együtt!!

Csatlakozz Hozzánk a Facebook-on is!

Hírlevélre feliratkozás

Friss topikok

  • Mária Bárányné: Sziasztok. Minden fajta hús engedett ebben a fajta Ősember diétában? (2012.12.19. 20:01) Paradicsomos káposzta
  • SuzyDínó: Kedves "monikam"! Te megsütötted ezt a kenyeret??? Mert eszerint a recept szerint egy híg málé le... (2012.06.21. 14:39) Magos kenyér
  • szpsz: Most pont ezt fogjuk enni. Nyamm! :) (2012.05.19. 12:47) Az igazi sós csirke
  • ..................................................: www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-nyersanyagok.htm itt találtok pontos információkat (2012.03.28. 16:46) Tilalmak? Van megoldás!
  • !Borsika: A kókuszlisztből mennyi kell bele? Csak úgy sacc per kábé :) (2012.03.22. 11:36) Paleo sajtos pogi

Linkblog

stat

2010.08.08. 23:34 monikam

Ínyenc saláta tojással

Címkék: saláta receptek diéta recept paleo paleolit

Itt a nyár és a paprikaszezon, gondoltam megosztom Veled az egyik kedvenc salátareceptemet. Van benne, minden hús, tojás, zöldség, tehát rossz már nem is lehet...

Itt szeretném kiemelni a tojás fontosságát. Nagyon nagy különbség van a tojások minőségében, attól függően, hogy milyen körülmények között tartották a tyúkot.

A legjobb minőségű tojások a szabadban tartott tyúkoktól származnak, amelyek fűvel táplálkoznak. Ezekben a tojásokban sokkal magasabb az Omega3 zsírsav, mely hozzájárul az egészség megőrzéséhez. Hát ilyen tojást nagyon nehezen találni nagyáruházakban. (Ennek a legbiztosabb forrása, ha a helyi piacon vagy olyan ismerőstől veszed, aki tyúkokat tart.)

Ez után a kis kitérő után jöjjön a recept!

Bevásárlólista:

- 2 főtt tojás

- 2 szelet bacon

- 1 teáskanál olívaolaj

- fél zöldpaprika

- fél csokor apróra vágott petrezselyem

- 1 teáskanál majonéz

Elkészítés menete:

Vágd apró kockára a tojást, a bacont, és a paprikát! Öntsd az olívaolajat a serpenyőbe, s lassú lángon pirítsd meg a bacont!

Miután megsült, öntsd le a felesleges olajat, s egy tálban keverd össze a tojást a baconnel, tojással, parikával, petrezselyemmel és a majonézzel!

Tálalásnál a tányérra rakj salátát, s arra halmozd ezt a tojásos-baconos salátamixet!

Jó étvágyat!

A receptet ide  kattintva ki is tudod nyomtatni.

Ha szeretnél friss információkhoz, receptekhez jutni, iratkozz fel hírlevelemre!

Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolit.blog.hu/api/trackback/id/tr632208431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása