Képzeljétek, sikerült végre olyan reggelit készítenem, amit megtűr a kisfiam a kenyéren....
Eddig csak a sajt maradhatott rajta, mert, ha bármi más volt rajta, akkor nem ette meg.
Kíváncsi vagy, mi a lett a megoldás?
A padlizsánkrém.
Íme az isteni finom padlizsánkrém receptje:
Bevásárlólista:
-2 padlizsán
- 2 paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és bors
- 1 teáskanál oregáno
- petrezselyem
- 7 teáskanál vörösborecet
- 4 evőkanál olívaolaj
Elkészítés menete:
Elsőként a padlizsánt kb. 50 percig süsd forró sütőben, így a héját is könnyen le tudod húzni! Miután lehúztad vágd apró kockára!
Mialatt a padlizsán sül, távolítsd el a paradicsom héját, s vágd apró kockára,s az utolsó negyedórára azt is tedd be a padlizsán mellé sülni!
Miközben együtt sülneka petrezselymet is aprítsd fel, a fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón!
Ezután a padlizsánhoz keverd hozzá a fokhagymát, nyomd szét a padlizsánt, add hozzá a sót, borsót, oregánót, petrezselymet!
Már csak hozzá kell öntened az ecetet és az olívaolajat!
Fakanállal próbáld jól elkeverni, ha nem sikerül elérned a kívánd állagot, turmixold össze!
A végén, ha szükséges ízles szerint tehetsz még bele olívaolat vagy vörösborecetet.
Jó étvágyat hozzá!
Ha a fiam megette, akkor már csak finom lehet ;)))))
Te mit szoktál reggelizni? Oszd meg velünk, segítsünk egymásnak változatossá tenni a reggelit!
Ha szeretnél friss információkhoz, receptekhez jutni, iratkozz fel hírlevelemre!
Kövesd a PaleolitKlub-ot a Facebook-on is!
Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg másokkal is!