Vasárnap a zöldségesnél járva gyönyörű ananászokat fedeztem fel a polcon.
Bevallom töredelmesen, hogy nem tudtam ellenállni a csábításnak....
Már akkor tudtam, hogy nagyon finom lesz, de az ízért meg kell küzdeni. A küzdelem nálam az ananászpucolás.
Tényleg, arra van valami ötleted, hogy miként lehet szépen és lehetőleg gyorsan ananászt hámozni?
Ha, igen, kérlek írd meg a kommenteknél!
Na, de mi is készült az ananászból?
Hát a felét megettem, a másik feléből pedig ananászos pulykamell lett.
Íme a hozzávalók:
- 2 pulykamell
- egy ananász
- só
- bors
- olívaolaj
Hogyan készül?
Vágd kb. 1*1 cm-es kockákra a pulykamellet, tedd fel olívaolajon párolni. Sózd, borsozd ízlés szerint! Mikor kifehéredett a hús önts, önts rá egy kevés vizet, s lefedve, alacsony tűzön párold kb. 10 percig. Ezután add hozzá a kockára vágott ananászt, s párold össze!
Végén vedd le a fedőt, s hagyd hogy a lé szinte teljesen elpárologjon!
Köret nélkül, egytálételként is fogyasztható. (Én jó sok ananásszal készítettem, így nem is hiányzott a köret)
Jó étvágyat!
Ha szeretnél friss információkhoz, receptekhez jutni, iratkozz fel hírlevelemre!
Kövesd a PaleolitKlub-ot a Facebook-on is!
Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg másokkal is!